AMIKOR NYOMASZTOD A KAMASZT A KILÓIVAL

kamaszkilo

Nemrég fültanúja voltam, hogy egy kiskamasz lányra édesanyja társaságban nyilvánosan rászólt: “ne egyél annyit, mert kövér leszel”. Ismerős mesélte, hogy náluk a családi ebéden a 13 éves kislány nem kap desszertet mert édesapja szerint már így is “túl jó húsban van”. Ti is tapasztaltatok már hasonló szituációt? Vagy veletek is előfordul hasonló?

Elég gyakori manapság, hogy a szülők

az aktuális szépség divat nyomásának engedelmeskedve irreális elvárásokat támasztanak a gyermekeik felé,

anélkül, hogy figyelembe vennék annak genetikai felépítését, vagyis öröklött testalkatát, testi adottságait, aktuális hormonális fejlődését és legfőképpen a lelkét.

Érthető, ha egy szülő törekszik arra, hogy gyermekéből egészséges, sikeres, vonzó felnőtt váljon. A mai világ különösen megköveteli a csinos külsőt, melyet a siker egyik zálogaként is gyakran megnevez. De vajon

tényleg a manöken alkattól lesz vonzó valaki,

vagy attól, ha sugárzik róla az egészséges önbizalom, mellyel magát elfogadja?

Mielőtt egy gyermeket más korabeli gyerekekkel összehasonlítva “kövérnek” titulálunk, több tényezőt is figyelembe kell venni.

Bővebben

0
0
0
s2smodern

AMIKOR A KAMASZ LÁNYOK HISZTIZNEK

weather large

Voltál már vagy esetleg most készülődsz kamaszlánnyal nyaralni? Akkor, ha szépen és menetrendszerűen fejlődik, bizony néha elkerülhetetlenül is belekeveredhetsz egy jó kis „hiszti zivatarba”.

Emlékszel még azokra a nyarakra, amikor a lánykád kicsi volt, és hihetetlen műsort rendezett, ha nem a piros homokozó lapáttal túrhatta a homokot, hanem a kékkel? Amikor 40 fokban reggel csak úgy tudtál vele elindulni, ha a rózsaszín tüllszoknyához a zöld gumicsizmát vette fel, mert az volt a „királylányos”?

Vajon Te is azzal biztattad magad, nem baj, majd elmúlik, mert úgyis olyan hamar felnő és akkor majd

mennyire szuper lesz értelmes dolgokról beszélgetni vele, talán, mint két barátnő?

Bővebben

0
0
0
s2smodern

MITŐL LESZNEK BOLDOGOK A KAMASZOK?

boldog
 
Nyilván mindenki másképp értelmezi ezt a szó, hogy boldogság. Valaki ki sem szereti mondani, hogy boldog, mert akkor az hű! meg ha! mulandó és akkor mi lesz! De mégis ha végig kellene gondolnunk, amit már ezerszer végiggondoltunk:
mivel tudjuk segíteni őket, hogy felszabadultan tudjanak nevetni, hogy ne szorongással tekintsenek a világra és párkapcsolataikban teljes szívvel, boldog főszereplőként vegyenek részt?

Bővebben

0
0
0
s2smodern

A KAMASZ, MINT GÖRBE TÜKÖR

IMG 6027

Veletek is előfordult már igaz, hogy az egyébként imádott kamaszaitok olyat mondtak nektek, amitől úgy éreztétek menten megfordul veletek a világ? Hogy hirtelen nem kaptatok levegőt? Hogy miután ő már rég elviharzott ti még percekig álltatok némán és azon tűnődtetek ez meg mi volt? Erről tartottunk Anyapara Műhelyt múlt vasárnap.

Mint már annyiszor írtunk róla, a kamasz folytonosan figyeli, teszteli a külvilágot és minket.

Különleges nagyítóval kezdi el érzékelni és értékelni a körülötte zajló eseményeket,

Bővebben

0
0
0
s2smodern

Ő KAMASZ, ÉN PEDIG ÉLETKÖZÉP KRÍZISBEN

kamaszkri

“Hivatalosan” nincs még egy olyan felfokozott erejű állapot az anya (nő) életében, mint a negyvenes évei. Erre lehet kontrázni, hogy de igenis van, hiszen a gyerek születése eléggé felborítja az életünket (jó értelemben és az ismeretlen miatt “feszült értelemben” is), de mégis: mi azt állítjuk, hogy

negyvenes nőnek (plusz-minusz 2-3 év) lenni és kamasz gyerekkel élni, igenis nagy kihívás sokunk számára.

Bővebben

0
0
0
s2smodern

Copyright © 2017- webdesign by bothzilla